4 snabba frågor och svar om Olaplex?

Många är nyfikna på vad succén Olapex egenligen gör med håret, därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren.

Är Olaplex en behandling eller en produkt?

Olaplex är både en behandling och en produkt. Hos frisören gör man en Olaplex-behandling i samband med kemiska behandlingar eller som en fristående intensivbehandling. Det finns dessutom flera produkter som man tar med sig hem efter en behandling eller använder separat.

Vad gör produkten?

Olaplex lagar hårets svavelbindningar. Detta innebär att håret får en högre kvalitet, blir starkare och får mer glans. Till skillnad från traditionella hårvårdsprodukter så adderas inte något till håret utan Olaplex-molekyl skapar en jonisk laddning som lagar bindningarna. Därefter tvättas produkten ur det lagade håret.

Hur länge håller en behandling?

Det beror helt på hur man sköter sitt hår. Om man använder värmeverktyg och borstar sitt hår varje dag så bryts svavelbindningarna snabbare. Vi rekommenderar att man använder No. 3 Hair Perfector en gång varje vecka för at laga de bindningar som skadas mellan frisörbesöken.

Du måste prova!

Vem skall använda Olaplex?

Håret svavelbindningar bryts när man utsätter håret för alla typer av kemiska behandlingarna (t.ex. blekning och permanent). Även vardaglig användning av värmeverktyg och borstning kan göra att bindningar bryts. Därför passar Olaplex för de allra flesta och effekten är extra tydlig hos de som bleker eller permanentar håret.

En fristående intensivbehandling är ett utmärkt alternativ om man inte genomför en kemisk behandling hos frisören men ändå vill laga sitt hår.

Olaplex-uppgradering?

När du bokar en behandling hos oss kan du välja att uppgradera till en Olaplex behandling. Vi lovar dig att du har aldrig upplevt ditt hår friskare och glansigare än efter en Olaplex behandling.

Vad kostar Olaplex?

  • OLAPLEX från 350 kr  – tillsätts i färgbehandling.
  • OLAPLEX Intensivvård från 700 kr – En unik behandling som lagar trasig hår med hjälp av OLAPLEX, behandlingen avslutas med en “traditionell inpackning”

Fråga din frisör efter en Olaplex-uppgradering av din färgning.

Vi rekommenderar starkt att du använder Olaplex hemmabehandlingar mellan behandlingarna.

 

Besök Olaplex FAQ för mer detaljerad information.

Olaplex-familjen