fbpx

Jag brukade inte allvar i grundskolan och kom så klart inte in på frisörskolan men hade tur och fick chansen att praktisera på en salong i ett år för att visa vad jag gick för och för att få ett intyg att sända till intagningsnämnden.

bildenSedan dess har jag känt att jag måste ge andra samma chans och därför har jag genom åren tagit emot  åtskilliga elever och praktikanter. En del med lyckat resultat men många gånger har det slutat med gråt och tandagnissel. Jag har hört att jag kan vara sträng och ställa höga krav på mina elever, vilket jag absolut inte skäms över. Det är ju faktiskt för deras egen skull. Om man bara har tre år på sig för att bli frisör och större delen av tiden går åt till annat då gäller det att verkligen bruka allvar ifall man nu ska ha en chans efter skolan.

Häromdagen kom vår lilla “yangster” Natalij, en av dom plågade praktikanterna, in på salongen och berättde att hon kommit in på frisörskolan i Köpenhamn och att hon på sin nuvarande utbildning fått i uppdrag att skriva om något som ändrat hennes liv. Läs vad hon skrev om sin tid på salongen.

Som stolt och sträng före detta chef önskar jag henne all lycka när hon börjar skolan till hösten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Meny